Ring til os: +45 21 22 10 82

Helt speciel natur med rigtig god jagt og godt fiskevand

Swipe til siden for at se flere billeder.

Helt speciel natur med rigtig god jagt og godt fiskevand

Det er en sjældenhed med en ejendom hvor der er mere vand end land – det er heldigvis tilfældet her ! Er du ornitolog, jæger, lystfisker eller en god blanding, så bliver du begejstret

Du får en usædvanlig oplevelse når du går en tur på denne ejendom på Lange Løng. Der sker hele tiden noget nyt, ligesom der gør når du er ved havet – det forandrer sig ustandseligt, hvilket gør enhver tur til noget særligt her. Der er ialt ca. 7,5 ha og ca. 6,5 ha er vandspejl, og flere øer hvor ænder kan yngle i tryghed for ræven. Der er tale om 2 matrikler nr. 12a og 13b – se matrikelkort under download plantegning til højre. Og det er MEGET billigt at eje denne ejendom – 54 kroner om måneden !

Mange af arealerne langs Lange Løng har tidligere været anvendt til grusgrav, og der er også flere steder hvor der stadig graves grus – NCC er den store entreprenør her. Grusgravning har givet landskabet et særligt udtryk og mange nye muligheder for dyr og planter, og er i dag et flot og rekreativt område som ikke mange kender til.    

Først Vestsjællands Amt og nu Sorø Kommune har foretaget flere undersøgelser af arealerne, og der er i 1993 foretaget en § 3 fredning af vandspejlet. Der foreligger særskilt tilladelse til udsætning og fodring af ænder. Der findes ingen bygninger på ejendommen, og der er pt. ingen mulighed for opførelse af permanente bygninger. Området er under forandring og flere boliger fremstår nu i god stand ligesom der er flotte nybyggede boliger på Lange Løng, og det er et særdeles attraktivt område som er forholdsvis bynært – max. 10 minutter til Sorø, og turen til København tager ca. 50 minutter. I nabolaget ligger Bromme Skov og den store Maglesø. På den anden side af Kalundborgvej er den tidligere Løng Grusgrav blevet åbnet for publikum og fremstår som en naturperle, med bl.a. vandreturen “Sporet i Løng” og der er “bjergtoppe” på ca. 70 meters højde – absolut en udflugt værd. 

Der er i søen et naturligt kildespring som er ca. 15 cm i radius – her kommer vand op året rundt, og det er kun synligt såfremt du kan dykke – og der er ingen problemer med sigtbarheden for der er tale om meget rent vand i hele søen.

Jagten koncentrerer sig hovedsageligt omkring ænder som der findes i stort tal, og du har også mulighed for en sommerbuk og efterårsdyr, og med lidt snilde kan du også drive lidt haglbøssejagt på fasan, sneppe og duer. Fiskeriet er noget for sig – her er krebs – og det er arten Galizisk sumpkrebs og der er mange, og de må fanges hele året. Herforuden de almindelige forekommende ferskvandsfisk som skalle, aborre og gedde. Se her hvordan du fisker krebs, og vil du vide lidt om de forskellige krebs i Danmark så tryk her.

Forestil dig at du sammen med nogle gode venner eller familien kan holde Sct. Hansbål ved søen og forinden har I muntret jer med at spise lækre krebs du selv har fanget, og slutte af med røget dyrekølle til natmad – alt sammen fra din egen ejendom – det lyder da godt ! Måske du også skal have en nyttehave med kartofler og krydderurter – det er helt op til dig selv.

Kontakt ejendomsmægler Ulrich Hjort Hansen på tlf. 5115 0535 og aftal besigtigelse af unik natur på Lange Løng

TJEK BOLIGLÅN

Facebook
Facebook
Twitter