Balstrupvej 106, 4100 Ringsted

Det præsentable og herskabelige stuehus samt de to flotte længer der omkrandser gårdspladsen inklusiv park sælges nu som villa. 

Balstrupgård har tidligere været slægtsgård med traditionel landbrugsdrift og måske er det den slægtsgård, som har været længst i ubrudt ejerskab i Danmark og med en bemærkelsesværdig historie.

Ejendommen ligger bynært op til Ringsted og bygningernes ydre fremtræden er iøjnefaldende og symmetrisk i sit udtryk, som understreges af en smuk indkørsel med sort jernport og søjler – der er en rigtig god stemning i gårdspladsen hvor der næsten altid er læ og sol, og man kan færdes ugenert.

Ringsted Kommunes kommunaldirektør har udtalt, at der er mulighed for at udvikle ejendommen dels til boliger og dels til erhverv – kan selvfølgelig også være en kombination.

Det kan være oplagt at modernisere stuehusets pt. 400 m2 boligareal som er opført i 1864 til en moderne og præsentabel bolig og måske have egen virksomhed i én af længerne. Der er mange interessante detaljer i stuehuset, og særlig skal nævnes at næsten alle vinduer mod syd og vest går helt til gulv som giver et virkelig flot lysindfald til de smukke og højloftedestuer – og hvem har ikke brug for en musikstue! Der er i alt 6 stuer heraf 4 en-suite, 4 værelser, 2 toiletter og 3 badeværesler hvoraf ét er med badekar, køkken, bryggers/baggang og spisekammer samt meget flot hall med trappeforløb til 1. sal.

Flere stuer har direkte udgang til stor sydvendt terrasse som er hævet over terræn og der opnås en flot udsigt til parken.

Der er behørig forhave på hver side af indkørslen med spredt bevoksning, og parken udmærker sig ved mange store og flotte træer. Parken ligger fuldstændig ugenert. Helhedsindtrykket er storslået og ejendommen kan blive et fantastisk hjem for den aktive familie.

Der kan være mulighed for at få rådighed over hønsehus og den østlige del af parken, ligesom der kan være mulighed for køb af yderligere jord dog max 3 HA.

De to længer i gårdspladsen fik nyt tag og tagkonstruktion i år 2000 med røde lertegl og har stabile facader, døre og porte. Øst længen har tidligere være anvendt til kostald og senest som forretningslokale og café. Vest længen har været anvendt til garage, depotrum og stald og senest benyttet som showrook/forretningslokale. Begge længer har særskilt el-måler og er i rigtig fin stand.

Stuehuset blev ombygget i krigsårene og formentlig færdiggjort 1943 hvor bl.a. den store kvist blev en realitet og ny opdeling af stuer og etablering af værelser mv. på 1. sal.

Cirka omkring år 2001 fik stuehuset nye thermovinduer næsten overalt, og boligen opvarmes pt. med centralvarme fra oliefyr, luft-til-luft varmepumpe samt brændeovne. Der er kælder på hele 90 m2 med nedgang fra spisekammer og udvendig via trappe. Stuehus og de to længer er bevaringsværdig med værdi 3.

Infrastrukturen er i top og du har kun 3 km til Ringsted Station, 1.800 meter til Vestmotorvejen, 66 km til Københavns Lufthavn og 61 km til Rådhuspladsen i København. Du kan også have dit eget privatfly på Ringsted Flyveplads som sikrer din fleksibilitet og uafhængighed – den ligger bare 1.500 meter fra ejendommen. Med den nye hurtig-togbane kommer du til København på kun 28 minutter fra Ringsted Station og kun ét stop i Køge.

Der er installeret fibernet ude i vejen og det skal blot føres ind til ejendommen. Derudover er der offentlig kloakeret og kommunal vandforsyning, og sidste er etableret i 2021.

Orange tekst er links du kan trykke på og få mere information.

I Region Sjælland er Ringsted Kommune den eneste by som gennem finanskrisen oplevede stigning i antal arbejdspladser og indbyggertal, og kommunen oplever at flere erhvervsvirksomheder ønsker at etablere sig – dels i den nye Businisspark Ringsted og dels i etablerede industri/kontor områder i Ringsted og Benløse. Byen er for ca. 15 år siden blevet “udbygget” med et af Danmarks største Outlet-centre, og der er kun få grunde/lokaler i et nyt detailhandelsområde overfor Outlet-centret tilbage. Ringstedet som ligger overfor Outlet-centret er et godt indkøbsområde med specialforretninger og bl.a. Føtex supermarked.

Ringsted har flere privat- og kommuneskoler, gymnasium, teknisk skole og handelsskole samlet under ZBC samt FGU (forberedende grunduddannelse.

Bymidten i Ringsted er blevet et attraktivt område med flot belægning og “rum i rummet” og med flere cafeer/restauranter. Er du til sport findes det store Ringsted Sportcenter som nu udbygges væsentligt i 2023 og ved siden af Ringsted Bibliotek og Borgerservice. Det er også på sportscentrets udendørsarealer samt i Anlægspavillion at den årlige Ringsted Musik Festival afholdes. Ringsted by og kommune kan betegnes som en by i udvikling og med drift.

I området er der rigtig mange udendørs uligheder for aktiviteter med bl.a. 3 MTB-spor, Ringsted Oplevelsessti som strækker sig 25 km gennem det mest vidunderlige landskab, Gyrstinge- og Haraldsted søer med bl.a. søsportshjørnet, sauna og vinterbadning, Sporvejsmuseet og skovene ved Skjoldenæsholm, Haraldsted Skov og Vrangeskov og ikke mindst Susåen. Kom frisk og vi har mange flere historier og informationer om ejendommen og området.

Ring til Ulrich på tlf 5115 0535 og bestil en fremvisning på Balstrupgård.

Har du – eller kender du måske én som skal sælge ejendom på landet, vil vi sørge for kompetent og ordentlig betjening. 

Land & Bolig

Land & Bolig formidler salg af alle boliger og ejendomme på landet som villaer, landbrug, skove, nedlagte landbrug og vi sætter en ære i at yde vores sælgere og købere god service og stor faglighed – Vi vil glæde os til at høre fra dig!

Nedlagt landbrug, Solgt

Ejerudgift: 5.160 /md.

ER din bolig steget?

Book et møde

Mere om boligen

Bestil salgsopstilling til Balstrupvej 106, 4100 Ringsted

Vi vil gerne have lov til at følge op på din henvendelse, og med din bestilling accepterer du, at vi kan kontakte dig telefonisk og på mail vedrørende denne ejendom. Vi kontakter dig ikke vedrørende andre ejendomme uden dit samtykke. Hvis du ikke kan acceptere ovenstående, kan du kontakte os på telefon 2122 1082

Vil du ud og se boligen?

Bestil fremvisning til Balstrupvej 106, 4100 Ringsted

ER din bolig steget?

Bestil en gratis salgsvurdering